vakantie lichtenvoorde

Lichtenvoorde

Het centrum van de Achterhoek

Ook wel Keistad genoemd, vanwege de grote steen op de markt en zijn geschiedenis. Het ligt in het centrum van de Achterhoek en heeft een gezellig marktplein. Misschien kent u Lichtenvoorde al van de uitstekende sfeer tijdens de Zwarte Cross of van het Bloemencorso. Deze trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers naar de Achterhoek. Maar er is meer: er zijn prachtige fiets- en wandelmogelijkheden en op de terrasjes kunt u zich culinair laten verwennen.

  • Openbaar zwembad
  • Evenementen en braderieën
  • Uitstekende restaurants
  • Prachtige natuurgebieden
  • Fiets- en wandelpaden
  • Levendig winkelcentrum
  • Bosrijke omgeving

Bloemencorso

Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat op de Nationale Inventarislijst Immaterieel Cultureel Erfgoed. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel. De imposante corsowagens, versiert met kleurrijke dahlia’s, rijden op de 2e zondag van september door Lichtenvoorde.

Zwarte Cross

Zwarte Cross is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Op de 20e editie van het driedaagse festival kwamen 220.000 bezoekers af. U kunt er vermaakt worden door muziek, theater, stunts en de motorcross.

Megapret

Megapret is de leukste speeltuin van Gelderland. Het speelparadijs is de plek waar kinderen de hele dag kunnen vertoeven. Van een binnenspeeltuin tot een buitenspeeltuin, van midgetgolf tot een waterspeeltuin: alles is mogelijk bij Megapret. Het enorme oppervlak van het park maakt het de ideale speelplek voor kinderen.

De Schans

De Engelse Schans is een overblijfsel van de insluitinglinie om Groenlo. Die werd aangelegd het Staatse leger onder het bevel van Frederik Hendrik, in de zomermaanden van 1627.  In 1992 zijn er initiatieven genomen om de Schans in oude glorie te herstellen. In 2002 is de reconstructie afgerond. De uitkijktoren bij de Engelse Schans is leuk, leerzaam en spannend.