kamperen-bredevoort

Bredevoort

Nationale Boekenstad sinds 1993

Doordat Bredevoort een beschermd stadsgezicht heeft, zijn de historische gevels mooi bewaard gebleven. Veel inwoners hebben hun gevels, bij een verbouwing, zelfs in originele staat terug gebracht. Sinds 1993 is Bredevoort de Nationale Boekenstad. In het historische centrum hebben zich sindsdien antiquariaten gevestigd. In Bredevoort zijn meerdere galerieën en ateliers te vinden die bijzondere waren verkopen. De aangeboden producten hebben vaak een kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond, producten die u niet zomaar in een willekeurige winkel zult aantreffen.

  • Recreatieplas
  • Tentoonstellingen
  • Exposities
  • Historisch centrum
  • Fiets- en wandelroutes
slingeplas bredevoort

Slingeplas

Vlakbij het vestingstadje Bredevoort ligt het veelzijdige recreatiegebied Slingeplas. Het zandstrand, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Slingeplas tot de ideale plek voor een dagje uit. Uw kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en op de diverse speeltoestellen. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en vissen.

Tentoonstellingen en exposities

De Koppelkerk is een voormalige gereformeerde kerk en heeft geen kerkfunctie meer. Op vrijdag, zaterdag en zondag, van 11.00-17.00 uur kunt u hier een terecht voor kust en cultuur. FOTO 21 organiseert tentoonstellingen en andere activiteiten gericht op fotografie. In hetzelfde pand als Foto21 is een eetgalerie De Heerlyckheid gevestigd.

wandelen bredevoort

Vestingpark Sint Bernardus

In dit park kunt u heerlijk wandelen en onthaasten. Zittend op één van de vele bankjes  kunt u genieten van het uitzicht en de rust.  Vrije toegang van zonsopkomst tot zonsondergang.