camping in Aalten

Aalten

…ligt op fietsafstand van onze camping

Wie de gemeente Aalten kent, weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppuntennetwerk voor fiets- en wandelroutes. Al wandelend of fietsend over een landweg, lijkt het alsof u in een schilderij van één van de Hollandse meesters bent beland. Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met houtwallen en slingerende beekjes. Het is niet voor niets dat Angus Young, de gitarist van AC/DC, hier al jaren woont.

Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie, behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk. In het eeuwenoude boerenlandschap liggen de hoofdkernen Aalten, Dinxperlo en het vestingstadje Bredevoort. Samen bieden zij een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. De gemeente Aalten is gelegen aan de Duitse grens.

  • Veel natuurschoon
  • Goede restaurants
  • Uitgebreide fietsroutes
  • Diverse musea
  • Leuke café's en terrassen

VVV Aalten

Wilt u meer weten over bezienswaardigheden, omgeving en wat er allemaal te doen is, in Aalten? Dan kunt u terecht bij de VVV op de Markt in Aalten. De openingstijden kantoor VVV: mei t/m september, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Onderduikmuseum Markt 12

In Onderduikmuseum Markt 12 wordt een beeld gegeven van het dagelijks leven van burgers in de bezettingsjaren 1940-1945. In de gemeente Aalten zijn destijds een zeer groot aantal onderduikers ondergebracht. In het museum zijn de verhalen van mensen in oorlogstijd interactief te ervaren. Leerzaam en spannend voor alle leeftijden.

Kamperen in de Achterhoek

Buitengebied van Aalten

Het uitgestrekte buitengebied van Aalten, met haar coulisselandschap, is tevens waar onze camping zich gevestigd. De omgeving is uitermate geschikt om te genieten van rust en natuur. Door gebruik te maken van de fietskaart/Achterhoekse knooppuntenroute, komt u op de mooiste plekjes van het Aaltense landschap en verdere omgeving.