vakantie in de Achterhoek

Op vakantie in de Achterhoek?

Rondom onze camping is veel te zien en beleven!

Hoewel de Achterhoek bekend staat om haar prachtige natuur en de rustige omgeving is er, zeker in de vakantieperiode, altijd wat te doen.

Er zijn vele jaarlijks terugkerende braderien, festivals en exposities. Daarnaast is er een groot aanbod aan zwembaden, pretparken, musea en restaurants. Ook in Duitsland is veel te bezichtigen en beleven. Hieronder hebben we wat leuke plaatsen in de buurt voor u verzameld.

  • Leuke dorpen en stadjes
  • Diverse pretparken
  • Interessante musea
  • Goede restaurants
  • Uitgebreide fietsroutes
  • Uiteenlopende evenementen

Aalten

Wie de gemeente Aalten kent weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppuntennetwerk aan fiets- en wandelroutes Al wandelend of fietsend over een landweg lijkt het alsof u in een schilderij van een Hollandse meester bent beland. Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met houtwallen en slingerende beekjes.

Bezoek Aalten

Bredevoort

Doordat Bredevoort een beschermd stadsgezicht heeft, zijn de historische gevels mooi bewaard gebleven. Veel inwoners hebben hun gevels, bij een verbouwing, zelfs in originele staat terug gebracht. Sinds 1993 is Bredevoort de Nationale Boekenstad. In het historische centrum hebben zich sindsdien antiquariaten gevestigd. In Bredevoort zijn meerdere galerieën en ateliers te vinden die bijzondere waren verkopen. De aangeboden producten hebben vaak een kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond, producten die u niet zomaar in een willekeurige winkel zult aantreffen.

Bezoek Bredevoort
vakantie in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde

Ook wel Keistad genoemd, vanwege de grote steen op de markt en zijn geschiedenis. Het ligt in het centrum van de Achterhoek en heeft een gezellig marktplein. Misschien kent u Lichtenvoorde al van de uitstekende sfeer tijdens de Zwarte Cross of van het Bloemencorso. Deze trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers naar de Achterhoek. Maar er is meer: er zijn prachtige fiets- en wandelmogelijkheden en op de terrasjes kunt u zich culinair laten verwennen.

Bezoek Lichtenvoorde
toeristen in Winterswijk

Winterswijk

Het winkelaanbod is zeer gevarieerd. Op woensdag en zaterdag is er een sfeervolle markt. Vrijetijdsmarkt Obelink is voor een kampeerder zeker een bezoekje waard. Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Vanaf zijn 8e tot zijn 20e jaar woonde hij in Winterswijk.

Bezoek Winterswijk
camping dinxperlo

Dinxperlo

Dinxperlo ligt pal op de grens met Duitsland. Het vormt met het Duitse plaatsje Suderwick een aaneengesloten bebouwing (tweelingdorp) waar de grens dwars doorheen loopt. Deze grens volgt grotendeels de Heelweg, die tot aan het trottoir aan de overkant Nederlands grondgebied is. De huizen zijn even genummerd. Aan de Duitse kant hebben de huizen oneven nummers. Het is daarmee de enige plek waar Duitse burgers aan een Nederlandse straat wonen en ingeschreven staan. In Dinxperlo vindt u ook het kleinste kerkje van Nederland.
Bezoek Dinxperlo

Bocholt (Duitsland)

Bocholt ligt ten westen van het natuurpark Hohe Mark. Het heeft sinds 1222 stadsrechten. Het in de tweede wereldoorlog totaal uitgebrande Historische Rathaus is in stijl van Nederlandse baksteenrenaissance gebouwd. Bocholt vervult een belangrijke functie als winkelstad voor bezoekers uit de Gelderse Achterhoek.
Bezoek Duitsland